Молитовний напис Брячислава Святополковича з Софії Київської - Корнієнко, В.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У статті висвітлюються результати дослідження молитовного напису, що знаходиться на фресці з образом Св. Анни в центральній наві Софії Київської. Встановлено, що графіті виконане сином київського князя Святополка Брячиславом у 1110–1113 роках. Встановлено, що Павло було християнським ім’ям Брячислава, й цей факт, разом із аналізом інформації літописної статті 6612 р., дозволив визначити вірогідну дату народження князя, окресливши її 15-м січня 1105 р.