Мінімалізм та український музичний простір - Сєрова, О.Ю. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Стаття присвячена проектуванню художніх відкриттів американського музичного мінімалізму в український музичний простір; висвітленню соціальних і філософсько-естетичних витоків мінімалізму, зародженню й становленню його естетики та системи виразних засобів.