Електронний та магнітний стани атомів кисню в монокристалах кремнію - Плющай, І.В.; Макара, В.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розраховано електронний спектр надкомiрки з 64 атомiв кремнiю, що мiстить домiшковий атом кисню в мiжвузловому положеннi та станi замiщення. Розрахунок проведено методом LMTO. У повiдомленнi обговорюються змiни густини електронних станiв монокристалiв кремнiю, а також можливiсть формування магнiтних моментiв на домiшкових атомах. Показано, що частково заповнена домiшкова пiдзона атомiв кисню в мiжвузловому положеннi може призводити до формування магнiтного моменту.