Ще раз про значення вивчення нерухомих і рухомих пам’яток українського козацтва - Титова, О.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
Розглядаються проблеми дослідження рухомих і нерухомих козацьких старожитностей. Проведено аналіз доцільності вивчення матеріальних решток ранньомодернового часу.