Пам’яткознавчі й історико-регіоналістичні студії як мотивація до науково-організаційної роботи (досвід проведення І Спаських читань у Ніжині) - Зозуля, С.Ю. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
У повідомленні про проведення в Ніжині на початку жовтня 2010 р. І Спаських міжнародних наукових читань викладені основні засадничі принципи щодо організації вказаного наукового зібрання; згадані основні заходи з програми читань, окреслене коло їх учасників, визначені значення й наслідки проведення читань.