Поширення плоских сейсмічних хвиль у п'ятиелементних реологічних тілах - Бицань, Є.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглянуто динамiчну задачу теорiї пружностi для п’ятиелементних реологiчних тiл. Одержано реологiчнi рiвняння та дисперсiйнi аналiтичнi вирази для визначення фазових швидкостей i коефiцiєнтiв загасання пружних хвиль та характеристичнi рiвняння для часiв релаксацiї i пiслядiї.