Молекулярная модель взаимодействия 2'-5' олигоаденилатов с протеинкиназой С - Козлов, А.В.; Китам, В.О.; Ткачук, З.Ю. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Методом комп’ютерного моделювання побудована модель просторової структури протеїнкiнази С (ПКС) у вiльному станi. З метою вивчення можливостi зв’язування з ПКС проведено in silico докiнг ряду лiгандiв з бiлком з використанням програми AutoDock 3.0. Показано, що 2′-5′олiгоаденiлати зв’язуються в активному центрi та утворюють зв’язки з бiлком. Порiвняльний аналiз зв’язування, у тому числi мономерiв — аденозину, епоксiаденозину, виявив, що олiгоаденiлати можуть взаємодiяти з обома цими центрами.