Діяльність Київського художньо-промислового і наукового музею та Історичної секції ВУАН зі створення Музею Києва - Федорова, Л.Д. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглядається діяльність українських учених і діячів культури зі створення музею, присвяченого історії стародавньої столиці України – міста Києва; аналізується специфіка цього музею, підкреслюється спадковість наукових ідей і розробок від 1910-х до кінця 1920-х років.