Трансформація народної культури у творах митців першої третини ХХ століття - Майданець-Баргилевич, О.Л. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглянуто проблему збереження і трансформації національної культури. Проаналізовано творчо-педагогічні принципи професорів Української академії мистецтва М. Бойчука та В. Кричевського. Досліджено творчість О. Саєнка в 20-х роках ХХ ст. – вихованця й продовжувача творчих засад М. Бойчука та В. Кричевського в монументально-декоративному мистецтві. Вивчено окремі різновиди творчості О. Саєнка – монументальний живопис, графіка, проектування інтер’єрів.