Престол Апостола Андрія Первозванного: історія створення та оновлення (середина ХVІІІ – кінець ХІХ ст.) - Нетудихаткін, І.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті досліджено престол Андріївської церкви в Києві як «сакральний центр» храму: іконографія, символічне значення його місця розташування, кольорів і матеріалів. Установлено майстра та замовників металевого облачення.