Типологія пластин-аплікацій з курганів Дніпровського Лісостепу з колекції Музею історичних коштовностей України - Грібкова, Г.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Статтю присвячено публікації пластин-аплікацій з території Дніпровського Лісостепу як найменш дослідженої категорії предметів скіфських поховань цієї території.