Нові дослідження Київського Подолу - Тараненко, С.П.; Чміль, Л.В.; Чекановський, А.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Стаття присвячена публікації кераміки, виявленої під час археологічних досліджень на Київському Подолі 2011 р. Керамічний матеріал, відкритий на двох розкопах, датовано ХІХ ст. Подано детальний опис форм предметів (посуд і дрібна керамічна пластика), визначенно датування. Кераміка цього періоду вкрай мало потрапляла до поля зору етнографів і не представлена в музейних колекціях. Нові знахідки дозволяють заповнити пробіл у вивченні української кераміки перш. пол. XIX ст.