Крем’яні скарби доби енеоліту - Охріменко, Г.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У даній розвідці акцентується увага на скарбах крем’яних виробів, зокрема пластин, доби енеоліту. Вони належать до волино-люблінської, трипільської, культури лійчастого посуду та інших культур. Феномен таких «депозитів» є важливим для розуміння господарських, обмінних процесів у тогочасних суспільствах, проявах вірувань, тобто духовної культури населення епохи енеоліту території України.