Результаты мониторинга весенней миграции птиц древесно-кустарникового комплекса на полуострове Тарханкут (Западный Крым) в 2008-2009 И 2011 гг. - Дядичева, Е.А.; Максалон, Л. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
У статті наведена загальна характеристика видового різноманіття птахів деревно-чагарникового комплексу в період весняної міграції на узбережжі Західного Криму (півострів Тарханкут, Чорноморський р-н, околиці с.Оленівка, 45°25’N 32°32’E), розглянута фенологія і динаміка міграцій з урахуванням погодних особливостей сезонів проведення основних досліджень (2008-2009 та 2011 рр.). Отримано нові дані щодо деяких рідкісних видів України та Степового Криму, уточнені географічні зв’язки Кропив’янкових птахів (Sylviidae), які мігрують через узбережжя Західного Криму.