Значение лиманов и лагун Азово-Черноморского региона для реализации миграционной стратегии тундровых куликов - Кирикова, Т.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
Дослідження проведені на 13 видах тундрових куликів у місцях їхніх міграційних зупинок - лиманах Азовського (Молочний лиман) і Чорного морів (Тузлівська група лиманів і Тилігульський лиман), а також у лагунах Сиваша (Східний і Центральний Сиваші). Мета дослідження встановити значення лиманів і лагун регіону для реалізації міграційної стратегії тундрових куликів в Азово-Чорноморському регіоні.