Наукове товариство на Донеччині: міфи та реалії ХХ століття - Принь, О.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті розглянуто історичний процес створення у м. Луганську науково-дослідного підрозділу Донецького інституту народної освіти, основні заходи органів влади, окремих науковців і викладачів зі створення Наукового товариства на Донеччині та його робочих секцій.