Терміни як межі міжнародно-правових понять «реституція» і «реституція культурних цінностей» - Акуленко, В.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У розвідці аналізується термінологічне підґрунтя нормативно-правового забезпечення процесів повернення культурних цінностей, переміщених у результаті глобальних збройних конфліктів ХХ ст.