Окремі проблеми відродження та збереження історичної спадщини України у аспектах культури і субкультури - Радзієвський, В.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У дослідженні акцентується увага на наявності в Україні значного масиву об’єктів історико-культурної спадщини. Наголошується на чисельних питаннях відбудові знищених пам’яток і збереження тих пам’яток, які ще існують у наш час. Реалії сучасного життя засвідчують велике значення культурної спадщини у вихованні патріотизму, формуванні національної ідеї та національної самоідентифікації.