Віхи міжнародного пам’яткоохоронного руху: 50 років Венеційській хартії, 20 років Українському національному комітету ICOMOS - Прибєга, Л.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
У статті звертається увага на значущість Венеційської хартії у розвитку міжнародного пам’яткоохоронного руху, порушуються питання створення ICOMOS (Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць), а також висвітлюється 20-річна діяльність Українського національного комітету ICOMOS.