Інформаційно-аналітичні технології як інструмент підтримки та забезпечення систем підтримки прийняття рішень на державному рівні - Косолапов, В.Л.; Колосов, В.Є.; Ковтун, В.О.; Козлов, В.В.; Петрук, Н.П. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
У статті аналізується один із важливих напрямків застосування комп’ютерних технологій – системи підтримки прийняттярушень (СППР), інформаційно-аналітичні, прогнозні технології та ін. Дослідження напрямків розвитку інформаційно-аналітичних технологій як інструменту забезпечення систем підтримки прийняття рішень на державному рівніпроаналізовано на основі сучасного стану проблеми, розглядаються основні засади їх функціонування та можливість їхвикористання. Створення в Україні сучасного ринку інтелектуальної власності, невід’ємною складовою частиною якої єрозробка і впровадження у практичну діяльність державної автоматизованої системи обліку і контролю використання об’єктівінтелектуальної власності. Представлені пріоритетні напрями щодо розбудови цілісної та ефективної системи державногорегулювання правами на об’єкти інтелектуальної власності в Україні. Іл.: 1. Бібліогр.: 7 назв.