Провідні властивості заміщених кобальтатів у системі Li—La—Ba—Co—O - Неділько, С.А.; Фесич, І.В.; Дзязько, О.Г.; Дрозд, В.О.; Багінський, І.Л. (Украинский химический журнал, 2009)
Вивчено процеси фазоутворення в системі Li—La—Ba—Co—O. Методами ІЧ-спектроскопії та термогравіметричного аналізу встановлено, що взаємодія між оксидами відбувається дуже повільно і лише вище 800 °С спостерігається утворення складних оксидів. Йодометричним титруванням вивчено зміну окисно-відновного стану кобальту в процесі термообробки на повітрі близько 15 год при температурі 850 °С та встановлено, що зі збільшенням ступеня заміщення х ступінь окиснення кобальту зменшується. Методами рентгенофазового аналізу, електронної скануючої мікроскопії дослідженo мікроструктуру та фазовий склад зразків. У концентраційному інтервалі 0 ≤ х ≤ 0.25 знайдено перехід електричних властивостей: напівпровідник—метал—напівпровідник, що є наслідком неоднакового перекриття енергетичних зон у зонній структурі матеріалів при рості кількості допованого агента.