Проблеми і перспективи розвитку фінансового ринку України - Косова, Т.Д. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Узагальнено тенденції розвитку фондового ринку України. Досліджено передумови і наслідки інтеграції фінансових посередників, визначено переваги цього процесу для комерційних банків, страхових компаній, пенсійних фондів. Викладено основні підходи до формування рейтингової інфраструктури фінансового ринку та реалізації інтеграційної концепції фінансів в Україні.