Фазові перетворення оксидно-манганової системи в продуктах анодного електросинтезу з фторидних електролітів у присутності йонів літію - Сокольський, Г.В.; Іванова, Н.Д.; Іванов, С.В.; Болдирєв, Є.І. (Украинский химический журнал, 2009)
Електрохімічним методом із фторидних електролітів синтезовано зразки оксиду мангану (IV), доповані йонами літію. Методами хімічного аналізу та рентгенівської дифракції досліджено їх фізико-хімічні властивості. Встановлено існування нової фази родини тунельних структур оксиду мангану (IV) ідеального складу Li₁₆Mn₂₄O₄₈ (C2/m) за допомогою електронної дифракції. Комп’ютерною обробкою рентгенограм показано багатофазність зразків і оцінено вміст нової фази у зразках на рівні 5 %.