Дослідження будови та сорбційних властивостей комплексів Cu (ІІ) з хітозаном методом п’єзокварцeвого мікрозважування - Невінський, В.О.; Гребенніков, В.М.; Погоріла, Л.М.; Манорик, П.А.; Шульженко, О.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Розроблено методику формування тонких полімерних плівок хітозану на поверхні електродів п’єзокварцeвого резонатора. Проведено контрольований синтез тонких плівок комплексу Cu (ІІ) з хітозаном у водному середовищі. Досліджено структуру одержаних тонких плівок комплексів хітозану з міддю та їх сорбційні властивості по відношенню до водяної пари методом п’єзокварцeвого мікрозважування.