Мас-спектрометричне дослідження одержаних у водному середовищі комплексів включення сілілірованого похідного β-циклодекстрину з органічними сполуками - Рябов, С.В.; Бойко, В.В.; Бортницький, В.І.; Дмитрієва, Т.В.; Кобріна, Л.В.; Керча, Ю.Ю. (Украинский химический журнал, 2009)
Аналіз температурної залежності зміни інтенсивності виділення летких продуктів піролізу сілілірованого похідного b-циклодекстрину (β-ЦД-Si) з 4-нітрофенолом та барвником — нільським блакитним, склад йонних фрагментів, що утворюються при терморозкладанні зразків при різних температурах, їх індивідуальна питома інтенсивність показали можливість одержання у водному середовищі стійких комплексів включення між β-ЦД-Si і 4-нітрофенолом та між β-ЦД-Si і барвником — нільським блакитним. Запропоновані можливі схеми утворення комплексів включення між досліджуваними речовинами.