Ізотермічне окиснення сполук та фаз системи Y—Cu—Ga - Білявина, Н.М.; Тимошенко, М.В.; Тітов, Ю.О.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С. (Украинский химический журнал, 2009)
При температурі 700 °С на повітрі досліджено кінетику ізотермічного окиснення сполук та фаз, які існують у багатій на мідь області концентрацій системи Y—Cu—Ga. Встановлено, що незалежно від кристалічної структури фаз реакції їх окиснення здійснюються на центрах, які з часом активуються згідно з експоненційним законом за моделлю випадкового зародкоутворення. Серед усіх досліджених об’єктів найбільш стійким до корозії виявився галід Cu₉Ga₄.