Синтез та рістстимулююча дія хлоридів 4-арил-5-етоксикарбоніл-6-трифенілфосфоніометил-3,4-дигідропіримідин-2(1Н)-онів - Кушнір, В.М.; Кушнір, О.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Алкілуванням трифенілфосфіну 6-хлорометилпохідними 3,4-дигідропіримідин-2(1Н) -онів синтезованo відповідні хлориди 6-трифеніл-фосфоніометил-3,4-дигідропіримідин-2(1Н)-онів, які виявляють високу рістстимулюючу активність.