Метамодель для візуального моделювання багатовимірних предметних областей та її практичні застосування - Межуєв, В.І.; Литвин, О.М. (Управляющие системы и машины, 2010)
Запропоновано оригінальний метод візуального моделювання властивостей багатовимірних предметних областей, в основу якого покладено поєднання геометричної інформації про просторову структуру об’єктів предметної області та специфічна для неї інформація, задана на вказаних геометричних множинах. Такі геометричні множини формуються на основі базових об’єктів, що утворюють метамодель G для породження моделей предметних областей.