Методичні підходи до моніторингу зовнішнього середовища у формуванні стратегічних напрямків діяльності гірничо-металургійного підприємства - Антипов, О.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Представлена методична складова системи моніторингу на прикладі зовнішнього середовища гірничо-металургійного підприємства, а саме її зрізу — виробничих ринків металів. Наведений основний набір показників для включення в систему моніторингу з метою ухвалення рішення про стратегічно важливі метали. Метод аналізу може дозволити ухвалити рішення щодо принципової доцільності освоєння нового родовища металу. Застосування системного підходу дозволяє сформувати основні структурні компоненти інформаційного забезпечення ухвалення рішення керівництвом гірничо-металургійного підприємства.