Мобільні генетичні елементи геному людини: структура, розподіл і функціональна роль - Підпала, О.В.; Яцишина, А.П.; Лукаш, Л.Л. (Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України, 2008)
Наведено дані про мобільні генетичні елементи (МГЕ) людини, на частку яких припадає майже 45 % геному. Поряд із класифікацією та локалізацією МГЕ увагу приділено їх ролі у функціонуванні геному, зокрема участі у рекомбінаційних процесах, регуляції активності генів і в утворенні нових.