Щодо оптимізації послідовності реалізації програм енергозбереження за економічним критерієм - Качан, Ю.Г.; Братковська, К.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Запропоновано економіко-математичну модель, яка дозволяє визначити оптимальну послідовність реалізації проектів у складі програми енергозбереження. Критерієм оптимізації обрано максимальний чистий приведений прибуток. На прикладі проектів програми енергозбереження ВАТ «Запоріжсталь» отримано зазначену оптимальну послідовність та розраховано окремі економічні показники.