Вітчизняне зерновиробництво, як базовий фактор національної продовольчої безпеки - Уланчук, В.С.; Мудрак, Р.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Продовольча безпека нації по праву посідає одне із центральних місць у системі внутрішньої та зовнішньої політики держави, оскільки пов’язана із рівнем задоволення найуразливішої фізіологічної потреби людей, громадян країни, — потреби у їжі. Перебуваючи під впливом найрізноманітніших чинників, усе ж її базис формується на етапі внутрішнього виробництва продовольчої сировини та найнеобхідніших продовольчих товарів.