Розробка архітектури кросплатформних розподілених систем підтримки прийняття рішень, основаних на математичних моделях - Євдін, Є.О. (Математичні машини і системи, 2011)
Представлено архітектуру системи підтримки прийняття рішень, основаної на математичних моделях. Описані структури даних, що дозволяють уніфікувати обмін даними, стандартизувати процес інтеграції моделей та поєднання їх у ланцюги. Моделі організовані у формі плагинів, які містять усю залежну від них функціональність. Архітектура системи передбачає наявність трьох компонентів, кожен з яких може бути розташований на окремому комп'ютері в мережі: управляючий сервер для забезпечення взаємодії інших компонентів, клієнтська частина з графічним інтерфейсом для збору та візуалізації даних, обчислювач для запуску на виконання математичних моделей та сервери баз даних.