Городище другої половини XIV ст. в с. Зелена Липа на Буковині - Пивоваров, С.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У вивченні минулого земель Буковини в XIV ст. важливе значення належить археологічним джерелам. На особливу увагу серед них заслуговують матеріали з городища Зелена Липа в Середньому Подністров’ї. Виявлений там комплекс знахідок (археологічні, нумізматичні, сфрагістичні) дозволяє встановити, що територія регіону була включена до складу Молдавського князівства лише на початку 80-х рр. XIV ст. Саму ж пам’ятку, на думку автора, можна пов’язати із угорською фортецею Нестервар «Дністровський замок», відомою за писемними джерелами.