Підсумки, проблеми і перспективи вивчення кераміки Середньої Наддніпрянщини ІІ-ї половини ХІІІ — XVIII ст. - Оногда, О.В.; Чекановський, А.А.; Чміль, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У роботі подано короткі результати дослідження кераміки Середньої Наддніпрянщини др. пол. ХІІІ — ХVІІІ ст. на сучасному етапі. Зроблено огляд наукових праць з даної теми. Окреслено актуальні напрямки у вивченні пізньосередньовічної кераміки цього регіону.