Моделювання інформаційно-вимірювальної системи фізико-хімічних параметрів нафтопродуктів у реальному часі - Древецький, В.В.; Клепач, М.М. (Математичні машини і системи, 2011)
Реалізовано моделювання системи автоматизованого контролю якісних показників нафтопродуктів на основі гідродинамічного методу вимірювання в режимі реального часу засобами MATLAB Simulink і Real-Time Windows Target. Встановлені динамічні та статичні властивості системи. Результати моделювання використано при розробці дослідного зразка автоматизованої системи контролю якісних показників нафтопродуктів.