Моделирование процессов распределения прибыли машиностроительного альянса с использованием метода Райфа - Резниченко, Р.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2014)
Розглядається модель розподілу прибутку між учасниками віртуального машинобудівного альянсу за допомогою рішень Райфа. Пропонується удосконалити модель Райфа для оптимального розподілу прибутку у відповідності до наданих послуг кожним учасником з метою досягнення загального результату виробництва. Відповідно це буде стимулювати кожне підприємство альянсу покращувати рівень обслуговування і залежно від величини наданих послуг отримувати відповідну частину прибутку.