Розподілене моделювання в EMS на основі архітектури HLA - Казимир, В.В.; Сіра, Г.А. (Математичні машини і системи, 2011)
Пропонується технологія інтеграції потужного формального апарата Е-мереж та ієрархічного агрегатного підходу, застосованого в системі імітаційного моделювання EMS, в архітектуру високого рівня HLA для проведення розподіленого моделювання з метою дослідження систем зі складною структурою.