Нові дослідження пам’яток черняхівської культури на півдні Середнього Подніпров’я - Башкатов, Ю.Ю.; Шита, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
На півдні Середнього Подніпров’я під час досліджень пам’ток черняхівської культури, які проводилися з 1960 по 2008 рік, було виявлено суто поселення. Матеріал дав можливість продатувати їх кінцем ІІІ-поч.ІV століття н.е.