Розробка моделей просторово-траєкторного підходу до моделювання процесу проектування маркетингових інформаційних систем - Левикін, В.М.; Костенко, О.П.; Хміль-Чуприна, В.В. (Математичні машини і системи, 2012)
У роботі запропоновано математичні моделі, які визначають структуру інформаційних проекцій багатовимірних просторів, що входять до складу метафори багатовимірного інформаційного метапростору і дозволяють коректно розробити відповідні моделі даних і процедури їх обробки для того, щоб реалізувати всі основні етапи проектування, реінжинірингу складних МІС. Отримав подальший розвиток просторово-траєкторний підхід до моделювання процесів проектування МІС у вигляді процедур розробки фазових траєкторій моделі життєвого циклу МІС у кожному з цих просторів.