Задача динамічної локалізації точки на незв'язному графі - Терещенко, В.М.; Пузирей, В.І. (Математичні машини і системи, 2012)
У статті запропоновано розв'язок задачі динамічної локалізації точки на незв'язному графі за час О(logN) з використанням O(N) пам'яті. Розроблено структуру даних на основі червоно-чорного дерева, що підтримує операції вставки і вилучення ребер за час О(logN), а також введено порядок над відрізками в середині смуги і знаходження сусіднього ребра.