Україна без нафти: стан і перспективи розвитку виробництва та застосування екологічно чистого біодизельного палива - Семенов, В.Г. (Видавничий дім “Академперіодика”, 2008)
Як відомо, приблизно 80 % механічної енергії, яку використовує людство у своїй діяльності, виробляється двигу нами внутрішнього згоряння, для котрих основними є рідкі палива нафтового походження. У зв'язку з обмеженими ресурсами нафти та газу в Україні великої актуальності набувають наукові дослідження та практичні дії, направленні на пошук, розробку і застосування альтернативних палив з відновлювальних джерел. В статті розглянуто увесь лан цюг виробництва біодизельного палива з ріпакової олії, наведений аналіз фізико хімічних показників цього палива і їх вплив на експлуатаційні характеристики роботи дизельних двигунів.