Середньовічні матеріали із розкопок Білгород-Дністровської експедиції 1946—1947, 1949—1950 рр. - Карашевич, І.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
До наукового обігу вводиться середньовічний комплекс матеріалів із розкопок Тіри 1946—47, 1949— 1950 рр. під керівництвом Л.Д. Дмитрова, що зберігаються у Наукових фондах ІА НАН України.