Математична модель чисельної оптимізації ДТІП стратегічного планування на основі збалансованої системи показників - Степанюк, М.Ю. (Математичні машини і системи, 2013)
Розглянуто проблему розробки математичних моделей чисельної оптимізації дискретних технологічних та інформаційних процесів (ДТІП). Запропоновано математичну модель чисельної оптимізації ДТІП стратегічного планування на основі збалансованої системи показників. Запропонована модель дозволяє вирішувати задачі стратегічного планування з використанням методів чисельної оптимізації дискретних процесів обслуговування.