Асинхронные автоматы, сравнивающие треки - Шахбазян, К.В.; Шукурян, Ю.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Наведено алгоритми розв’язання декiлькох задач порiвняння трекiв Мазуркевича. Алгоритми зводяться до побудови автоматiв, що розпiзнають вiдповiднi рацiональнi трековi мови. Розглянуто трековi мови, пов’язанi з розв’язанням конретних задач, що мають аналоги в науцi про рядки.