К формализации агентно-ориентированных систем - Гороховский, С.С.; Глибовец, А.Н.; Попов, О.А. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Аналізуються формальні моделі агентів, їх місце в проектуванні агентно-орієнтованих систем, використання на стадії проектування агентної системи, а також ступінь використання формальних моделей агентів в методологіях проектування програмного забезпечення.