Устойчивость в среднем квадратичном решений автономных диффузионных динамических систем с конечным последействием с учетом случайных факторов - Ясинский, В.К.; Бодрик, Н.П. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Отримано необхідні та достатні умови асимптотичної стійкості у середньому квадратичному сильного розв’язку автономного дифузійного стохастичного диференціально-функціонального рівняння з кінцевою післядією з врахуванням випадкових факторів (дія на систему ззовні випадкових функцій з різними законами розподілу).