Синтез та дослідження нових координаційних сполук ураніл-іона на основі 3-(2'-гідроксифеніл)-5-(2''-піридил)-1,2,4-триазолу - Хоменко, Д.М.; Дорощук, Р.О.; Распертова, І.В.; Лампека, Р.Д. (Доповіді НАН України, 2012)
Синтезовано новi координацiйнi сполуки уранiл-iона з 3-(2′-гiдроксифенiл)-5-(2′′-пiридил)-1,2,4-триазолом (H₂L). Координацiйнi сполуки, що утворюються, схарактеризовано за допомогою IЧ й ЯМР спектроскопiї. Будову [(UO₂)(NO3)(HL) • H₂O] • CH₃CN • H₂O встановлено за допомогою РСА. Показано, що варiювання спiввiдношення вихiдних реагентiв, а саме: 1 : 1 й 1 : 2 (UO²⁺₂ : H₂L), значною мiрою впливає на кiнцевий продукт реакцiї.