Аналіз кваліфікаційних випробувань гідрофільного гелю Aquafilling - Кулєш, Д.В.; Зленко, А.Б.; Демченко, І.Б.; Галатенко, Н.А. (Доповіді НАН України, 2012)
Проведено аналiз санiтарно-хiмiчних та токсикологiчних дослiджень полiамiдного гiдрофiльного гелю Aquafilling в експериментi. Показано, що дослiджуваний гiдрогель є безпечним i вiдповiдає вимогам гiгiєнiчних нормативiв, доведено його бiосумiснiсть та нетоксичнiсть. Для широкого впровадження в медичну практику гiдрофiльного гелю Aquafilling потрiбнi його клiнiчнi випробування.