Клонування та картування гена, що кодує нову позамітохондріальну ізоформу амінотрансферази культурного томата, задіяну в деградації амінокислот з розгалуженим ланцюгом - Кочевенко, А.С.; Ферні, А.Р. (Доповіді НАН України, 2012)
Iдентифiковано новий ген томата (ВСАТ7), що кодує нову iзоформу амiнотрансфераз, задiяних у метаболiзмi амiнокислот з розгалуженим ланцюгом. Ген було картовано в геномному регiонi мiж маркерами TG71 i TG528 на хромосомi 1. Шляхом RACE-PCR встановлено повнорозмiрну кодуючу нуклеотидну послiдовнiсть цього гена. Вивчено його експресiю в рiзних типах тканин томата та визначено субклiтинну локалiзацiю протеїну, що ним кодується.